Yoga in de duinen.Yoga in de duinen , meditatie, en de stilte van de natuur, de frisse lucht, de vogels, de herten, dragen allen bij tot innerlijke rust.

Yoga in de duinen start 19 mei en loopt t/m 21 juli van 7.30 – 8.45 uur.

We ontmoeten elkaar bij ingang Bleek en Berg van de Kennemer Duinen (Bij hockeyclub HBS, Bergweg, Bloemendaal) Je komt wanneer je wilt, je hoeft je niet op te geven en iedereen is welkom. Neem een eigen mat en eventueel deken of badlaken mee.

Als je per keer betaald zijn de kosten € 11,00 contant te voldoen voor aanvang les, je kunt ook een 5 ritten kaart kopen met korting voor € 50,00.

Voor wie wil:  na de les zwemmen in de Oosterplas. 

Mocht je geïnteresseerd zijn laat het me weten, dan zet ik je in de whattsapp groep die je op de hoogte houdt van het wel of niet doorgaan van de les i.v.m. de weersomstandigheden. 06-22487852.

 

******************************************************************************************************************************************

Klankreistrilling

Zaterdag 16 juni van 19.30-21.00 uur

Het jeugdhuis bij de Protestantse Kerk

Poststraat 1 (Kerkplein) te Zandvoort

Kosten: € 15,00

Graag nodigen wij jullie uit om deze klankreis naar onze innerlijke bron met ons te maken. 

Inschrijven via de mail: info@yogabijsan.nl  Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst. Neem zelf een yogamat / matrasje, deken / slaapzak en eventueel kussen mee. 

************************************************************************************************************************************

ReflectieEerste 5 Chakra’s en klankdancing_ganesha

Eerste chakra, Muladhara Chakra, onderaan de wervelkolom, heeft een aardende kwaliteit. Dit chakra gaat over veiligheid, gezondheid en kracht. Dit is onze basis. Tweede chakra, Svadhistana Chakra, rondom het heiligbeen heeft een stromende kwaliteit. Genot, angst en fantasie spelen hier een rol. Het spelen, het laten stromen van de creativiteit. De seksualiteit en de souplesse van lichaam en geest. Derde chakra, Manipura chakra, rondom de lendenwervels heeft een vurige kwaliteit. Een gezond ego dat kan staan voor zijn zaak. Vierde chakra, Anahata Chakra, rondom de borstwervels heeft een luchtige kwaliteit. Het gebied van onvoorwaardelijke liefde, mededogen en humor. Vijfde chakra, Vishuddi Chakra, rondom de onderste 5 nekwervels heeft een etherische kwaliteit. Hier wordt de leegte en stilte niet langer als bedreigend ervaren. In die stilte wordt alles kenbaar. Het gebied van onthechten.

Welk chakra spreekt jou het meeste aan? Welk chakra zou je wat meer willen openen, om in balans te komen?

Eerste chakra oefeningen zijn met name vooroverbuigingen die de hemstrings en hielen aanspreken. De OE-klank geeft ruimte in die gebieden. Tweede chakra oefeningen zijn met name de spreidstandoefeningen die de binnenkant van de benen en de liezen aanspreken. Ook hier trilt de OE-klank die gebieden ruim. Derde chakra oefeningen zijn torsies, of oefeningen die de maagstreek en flanken aanspreken. De EE- klank is een openende klank voor dit gebied, de OO-klank een sluitende klank. Vierde chakra oefeningen zijn met name de achteroverbuigingen en oefeningen die de borst openen. De EU-klank trilt de borst ruim. Vijfde chakra oefeningen zijn oefeningen die de nek aanspreken, dus ook het liggen op de strip in de bovenrug. De IE-klank verlengt de nek.

Niet alleen kun je een chakra openen door middel van oefeningen in combinatie met klank maar het vertelt je tevens welk chakra wat meer aandacht behoeft. Veel oefen plezier!

Vind je deze reflectie mooi of interessant, of op een andere manier waardevol?
Meld je dan aan bij reflectie@yogabijsan.nl dan ontvang je de reflectie elke week in je mailbox.

 ************************************************************************************************************************************************

Oudere berichten »