Klankreis

Vanuit mijn diepe passie voor de  klankschalen en gong begon ik  de schalen en gong te gebruiken om de yogales af te sluiten om tot een volledige ontspanning te komen waarin de trilling een diepere laag in ons aanraakt waar we ons heel voelen, “het ziende thuis in zichzelf”. Ik merkte het helende effect van de schalen en heb een klankreis in combinatie met  Yoga Nidra ontwikkeld, waarin een diepe innerlijke vrede ontstaat. Een innerlijke stilte die gehoord kan worden door de klank. 

In de klankreis klinken en trillen de schalen, chimes, ocean drums, belletjes en gong je mee op reis door je fysieke lichaam dat voor 85 % uit water bestaat. Water is een goede geleider van trilling. Deze resonantie in ons fysieke lichaam laat ons meetrillen met de harmonische golven van het oergeluid van de schalen en de gong. En zo resoneren we zonder weerstand de oertrilling van het leven zoals het stroomt. 

De klankreis wordt vooraf gegaan door Yoga Nidra. Yoga Nidra betekent slapen met een spoor van bewustzijn. Het lichaam slaapt, de geest blijft wakker en helder. We komen in een staat van zijn tussen waken en slapen, waarin we diep ontspannen. In die diepe ontspanning zijn we ontvankelijk voor trilling en klank. 

De trillingen en klanken nemen ons mee op reis voorbij het denken waar alleen maar ervaring is: zowel vreugde als verdriet, vertrouwen als angst, weerstand als overgave. Alles kan gevoeld worden, zonder dat het gevoed wordt. Emoties komen vrij en dat heeft een reinigend en helend effect. Een gevoel van eenheid ontstaat. We voelen ons niet langer afgescheiden.

Ik speel eens in de maand in de intieme sfeer van de yogazolder voor maximaal 6 personen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de data geef je dan op: info@yogabijsan.nl of kijk op Agenda .  Ook organiseer ik stiltedagen met yoga, een stilte wandeling in de duinen, een ayurvedische lunch en een gongmeditatie ter afsluiting. Kijk op Yoga Retraite voor meer informatie.

 

 “ Als je het contact met de innerlijke stilte in jezelf verliest, verlies je het contact met jezelf.”
    Eckhart Tolle