Klankreis

In onze klankschaal en gong concerten klinken en trillen de klankschalen, chimes, ocean drums, belletjes en gong je mee op reis door je fysieke lichaam dat voor 85 % uit water bestaat. Water is een goede geleider van trilling. Deze resonantie in ons fysieke lichaam laat ons meetrillen met de harmonische golven van het oergeluid van de schalen en de gong. En zo resoneren we zonder weerstand de oertrilling van het leven zoals het stroomt. 

De klankreis wordt vooraf gegaan door een Yoga Nidra. Yoga Nidra betekent slapen met een spoor van bewustzijn. Het lichaam slaapt, de geest blijft wakker en helder. We komen in een staat van zijn tussen waken en slapen, waarin we diep ontspannen. In die diepe ontspanning zijn we ontvankelijk voor trilling en klank. 

De trillingen en klanken nemen ons mee op reis voorbij het denken waar alleen maar ervaring is: zowel vreugde als verdriet, vertrouwen als angst, weerstand als overgave. Alles kan gevoeld worden, zonder dat het gevoed wordt. Emoties komen vrij en dat heeft een reinigend en helend effect. Een gevoel van eenheid ontstaat. We voelen ons niet langer afgescheiden.

De reis wordt gegeven door Maud Bulthuis en Alexandra Drehmanns. Zij delen hun passie voor de meditatieve en helende trillingen van klankschalen. Maud heeft jarenlang klankschalen meegenomen van haar India reizen en werd zo geraakt door de trillingen dat zij besloot klankschaaltherapeute te worden. Alexandra gebruikt de schalen en gong om de yogales af te sluiten om tot een volledige ontspanning te komen waarin de trilling een diepere laag in ons aanraakt waar we ons heel voelen, “het ziende thuis in zichzelf”. Maud en Alexandra hebben ontdekt dat de klankreis  in combinatie met de Yoga Nidra een innerlijke vrede te weeg brengt. Er ontstaat een innerlijke stilte die gehoord kan worden door de klank. Graag willen wij dat delen met jou.

We spelen iedere maand in Zandvoort en zo nu en dan in yogascholen en op festivals. (zie agenda voor data en locatie). Wil je op de hoogte gehouden worden van onze speellijst geef je dan op: info@yogabijsan.nl . Ook spelen we op aanvraag. Alexandra organiseert stiltedagen met yoga, een stilte wandeling in de duinen, een ayurvedische lunch en een gongmeditatie ter afsluiting. (zie agenda voor data). Deze stiltedagen worden gegeven bij Yoga bij San te Santpoort-Zuid voor maximaal 6 personen.

 

 “ Als je het contact met de innerlijke stilte in jezelf verliest, verlies je het contact met jezelf.”
    Eckhart Tolle