Yoga en Meditatie

De les start met een korte uitleg over het thema van de week. Dit seizoen is dat het thema:   Een ontspannen lichaam, een vrije adem, een kalme geest.

In de les nemen we aandachtig een aantal asana’s (lichaamshoudingen) aan waarbij je jouw persoonlijke grenzen verkent. De adem speelt daarbij een belangrijke en ondersteunende rol. Je leert aandacht te ontwikkelen, die open en vriendelijk is, zodat je helemaal in het hier en nu komt. Een training van lichaam, adem en geest.

In de lange ontspanning leer je ruimte in je lichaam en geest toe te laten, ook wanneer je opgesloten zit in spanning. Een dieper loslaten. De adem kan weer vrij stromen. Vanuit deze diepe ontspanning gaan we zitten voor meditatie.

In de meditatie kan het stil worden in jezelf. De stilte waarin ruimte, vertrouwen en liefde als vanzelf aanwezig is. De stilte waarin nieuwe inzichten zich aan je kunnen tonen. Het pad wat jij te gaan hebt wordt helder. Er ontstaat verbinding, met jezelf, met het Zelf. Ik biedt een aantal verschillende meditatie technieken aan, zodat je kunt kiezen welke wijze bij jou past.

Je ontvangt iedere week de les uit de praktijk ook digitaal zodat je thuis diezelfde les verder kan uitwerken.  

Elk seizoen sluit ik af met iets speciaals, dat wat past bij het moment en het thema: bijvoorbeeld een stilte wandeling door onze prachtige duinen, lachyoga, een stilte meditatie met klank of kinderyoga voor volwassenen. In de yoga retraites werk ik de thema’s verder uit en is verdieping mogelijk.

Ben je benieuwd naar de thema’s van de lessen? Meld je aan voor de  yoga reflectie van de week.

“Bij de ervaring van het vrij zijn van bespiegeling wordt het innerlijk sereen.”
Patañjali Yoga Sutra’s 1.47