elke zaterdag van 14 mei t/m 16 juli : Yoga in de DuinenYoga in de duinen , meditatie, en de stilte van de natuur, de frisse lucht, de vogels, de herten, dragen allen bij tot innerlijke rust.

 Ik geef zaterdagochtend van 7.30-8.45 uur een yoga en meditatieles in de duinen.

Het is een geweldige ervaring om yoga op dit tijdstip in de duinen te beleven. Vooral als je het druk hebt en het weekend met rust in je hoofd en lijf wilt starten. De natuur, de frisse lucht, de yoga en meditatie helpen je de innerlijke stilte te ervaren en geven je ruimte voor de dag die komen gaat.

Je betaalt € 10,00 per keer, je komt wanneer je wilt, iedereen is welkom. Ook is er de mogelijkheid een strippenkaart te kopen voor € 45,00 voor 5 lessen. We ontmoeten elkaar op het parkeerterrein bij de ingang Bleek en Berg van de Kennemerduinen (Bergweg, Bloemendaal). Neem een mat en/of deken mee. Ben je geïnteresseerd, geef je dan op voor de whats app groep Yoga in de duinen op 06-22487852. Dan krijg je elke vrijdagavond bericht of de les doorgaat ivm weersomstandigheden.

Tot zaterdag in de duinen!

Alexandra

 

*********************************************************************************************************************************

Reflectie:  Ujjayiujjayi

 

Inademen is leven, energie, ruimte; je eerste ademtocht in het leven is een inademing. Uitademen is sterven, loslaten, ontspannen; je laatste ademtocht is een uitademing. Bij elke uitademing kun je dieper loslaten, ontspannen. Door nu de uitademing te verlengen in de yogahouding, kun je dieper loslaten, dieper ontspannen in de inspanning.

 Ujjayi ( the victorious breath) is een ademtechniek die zowel de inademing als de uitademing verlengt of vertraagt. Langzamer uitademen brengt je niet alleen dieper in de houding met meer ontspanning, het verhoogt bovendien de concentratie. Ujjayi is het gedeeltelijk afsluiten van de ademweg, door de klank ‘mmmm’ te fluisteren. Of gefluisterd kreunen met gesloten mond. Je kunt het geluid heel sterk maken, maar over het algemeen heeft het meer zin juist zo weinig mogelijk geluid te maken en zo gelijkmatig mogelijk. Ujjayi kun je toepassen bij elke yogahouding, mits zacht en gelijkmatig uitgevoerd. Indien het niet lukt om ujjayi uit te voeren, verteld het iets over de grens die bereikt is in de houding: wellicht ben je iets te ver of te lang in de houding.

Vind je deze reflectie mooi of interessant, of op een andere manier waardevol?
Meld je dan aan bij reflectie@yogabijsan.nl dan ontvang je de reflectie elke week in je mailbox.

****************************************************************************************************************

Reflectie:  Ontspannen in de inspanningontspanning

Non dualisme leert ons dat we tegelijkertijd verdichting als ruimte in het lichaam kunnen ervaren. In het verlengde daarvan kun je ontspannen in de inspanning. De inspanning die een yogahouding vereist, de inspanning van het dagelijkse leven. Want in feite is yoga de beoefening in een gestolde vorm van ons dagelijkse leven. Het vereist inspanning, hoe je het ook wendt of keert. In hoeverre kun je ontspannen in die inspanning? Kun je mee stromen met alle veranderingen die plaatsvinden of is er verzet, houdt je vast? In hoeverre ben je geïdentificeerd, gehecht aan een beeld van jezelf zoals het volgens jou is of zou moeten zijn? Hoe kunnen we leren te ontspannen, zodat we mee kunnen stromen met dat wat is.

In de yogabeoefening is de adem een hulpmiddel om te ontspannen. Door je te richten op de beweging van de adem, ervaar je ruimte bij de inademing, ervaar je ontspanning bij de uitademing. De adem zoals die stroomt, je hoeft geen adem te hálen, de adem komt, de adem gaat: inademend het uitzetten van het lichaam, ruimte; uitademend het terugkomen van het lichaam, ontspanning. De adembeweging ervaren in het hele lichaam brengt ontspanning in de inspanning.

Vind je deze reflectie mooi of interessant, of op een andere manier waardevol?
Meld je dan aan bij reflectie@yogabijsan.nl dan ontvang je de reflectie elke week in je mailbox.

****************************************************************************************************************

Oudere berichten »