Reflectie:   Yoga NidraSavasana

Yoga Nidra is de yoga van de slaap: het lichaam slaapt, de geest is wakker en helder. Het is slapen met een spoor van bewustzijn, tussen slapen en waken in. De zintuigen trekken zich terug zodat de geest rustiger en rustiger wordt. Je komt in het onbewust-zijn. In deze onbewuste geest ligt alles opgeslagen. In Yoga Nidra kan dat, net zoals in dromen, naar boven komen. In het onbewust-zijn word je pas echt wakker.

In Yoga Nidra neem je een innerlijk besluit, een Sankalpa, die je aan het begin en aan het einde van de Yoga Nidra in jezelf herhaalt. Een Sankalpa is iets wat je wilt bereiken in het leven of door yoga. Een Sankalpa is positief, geformuleerd in een korte zin én in de tegenwoordige tijd. Anders begrijpt de geest het niet. Dus bv. “ik wil gelukkig zijn” begrijpt de geest niet, want dat is in de toekomende tijd. Beter is:  “ik ben gelukkig”. Als deze wens goed geformuleerd is zal hij te zijner tijd uitkomen.

In Yoga Nidra maakt de geest  dezelfde stappen door als in de slaap, alleen in versnelde vorm. Men zegt wel dat een half uur Yoga Nidra staat voor 4 uur slaap.

Vind je deze reflectie mooi of interessant, of op een andere manier waardevol?
Meld je dan aan bij reflectie@yogabijsan.nl dan ontvang je de reflectie elke week in je mailbox.

****************************************************************************************************************