Zondag 14 Juni 2015 : Detox en Yogadetox 2detox 1

Alexandra Drehmanns geeft in samenwerking met Susan Broersen deze 1-daagse Detox en Yoga retraite op zondag 14 juni van 10.30 – 16.30 uur.

De combinatie van sapvasten en yoga, klankschalen en meditatie, en een stilte wandeling in de prachtige duinenreinigt je lichaam en geest, zodat je fris en opgeruimd de zomer in kan gaan. Je gezondheid en je humeur krijgen een boost.

Iedereen krijgt gifstoffen binnen via bespoten voedsel, chemische toevoegingen in eten, cosmetica, luchtvervuiling en medicijnen. Ook stress verzuurt het lichaam. Als er meer gifstoffen binnenkomen dan je lichaam kan verwerken, worden die opgeslagen in je lichaam, met allerlei klachten zoals vermoeidheid en spijsverteringsproblemen tot gevolg. Door te detoxen help je je lichaam om weer optimaal te functioneren, voedingsstoffen uit je voedsel te halen en nieuwe energie te krijgen. Je helpt het hoofd leeg te maken zodat er ruimte komt voor nieuwe ideeën.

De detox yoga zet het vuur (agni) in jezelf aan om de spijsverteringsorganen te reinigen en datgene te verbranden wat je niet meer nodig hebt. Maar ook het vuur van je wilskracht, die je nodig hebt om te vasten, en het vuur van discipline(tapas) en wijsheid, zodat je met liefde los kan laten wat je op wil ruimen en kan onderscheiden wat werkelijk van belang is voor jou. De stiltewandeling, de meditatie en klankschalen ondersteunen deze fysieke en mentale detox waardoor het makkelijker wordt inzicht te krijgen in denkpatronen die je belemmeren om voluit van het leven te genieten.

Meld je aan : info@yogabijsan.nl

Of bel Alexandra: 06-22487852

***************************************************************************************************************************************

Reflectie:    kracht ontwikkelen vanuit ontspanninglogo_yinyang
 
Door onze aandacht in ons HARA punt te bundelen, ben je letterlijk gecentreerd en kun je innerlijke kracht ervaren. Deze kracht is een heel andere kracht dan spierkracht, waaraan wij meestal denken als je denkt aan sterk en krachtig. Meestal spannen wij onze spieren aan, zetten we de tanden op elkaar en zetten we onze schouders eronder. Maar dat maakt ons juist stroef en stijf, snel uit balans te brengen.
 
Innerlijke kracht ontwikkelen gebeurd juist vanuit ontspanning.
Vanuit het meebewegen met de stromen van het leven, in plaats van ons er stram tegen te verzetten of er gespannen controle over te houden.
 
Dit kan een nieuw concept voor je zijn: kracht ontwikkelen vanuit ontspanning.
Een handvat om te ontspannen is de adem.
Door diep en langzaam uit te ademen, laat je los, komt er ruimte in het lichaam.
Ruimte voor de innerlijke kracht in ons centrum.
Dit kunnen we o.a. doen door een klank te laten klinken.
Als je uitademt met een oe-klank verlengt en verdiept dit de uitademing en
tegelijkertijd trilt het het hele bekken en buik ruim.
 

Voor de thuisbeoefening:  oefening 12: ardha matsyendrasana (zittende torsie)
 
(Dit is oefening 12 uit de reeks waarvan je elke week één oefening aan geboden krijgt; deze reeks groeit uit tot een volledige les.)
 
Zit met de benen gestrekt naar voren. Plaats je rechtervoet over je linkerbeen, de hiel ter hoogte van de linkerknie, de hele voetzool op de aarde.
Trek de tenen van je linkervoet naar je toe, verbinding been-romp. Plaats de linker elleboog aan de buitenkant van je rechterknie.
Plaats de rechterhand achter je op de aarde, dan kun je licht afzetten zodat je wat rechterop komt te zitten, maar let erop dat de schouders laag blijven, op één lijn.
Adem uit, inademend lang naar de kruin, draai vanuit de as het bovenlichaam en hoofd naar rechts, uitademend kom je kalm terug. Herhaal nog 2 maal en blijf dan in de torsie.
Sluit de ogen en laat de adem stromen ; inademend door de neus langs de wervelkolom naar de stuit, uitademend vanaf de stuit naar de kruin. En zo koppel je de aandacht aan de adem in het lichaam. Lang.
Afronding: Inademend draai nog iets verder, uitademend kom je kalm terug, laat je knie naar buiten vallen, leg de polsen losjes over het been en voel na. Laat het zich vertellen. Neem de tijd.
Wissel van kant.
 
Vind je deze reflectie mooi of interessant, of op een andere manier waardevol?
Meld je dan aan bij reflectie@yogabijsan.nl dan ontvang je de reflectie elke week in je mailbox.
 
***************************************************************************************************
 

Donderdag 11 juni: Familie Yoga

Een waardevol uurtje van heerlijk samen-zijn. Respect en liefde voor elkaar.

 

Alexandra geeft op donderdag 11 juni Familie yoga van 19.00 – 20.00 uur. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.Maar ook alleen je partner, zus, broer, opa of oma zijn van harte welkom. Samen met je partner, je kind of je hele gezin yoga beleven betekent:

Plezier en verbinding maken op een speelse en ontspannen wijze.

Sommige van jullie hebben al eens eerder kunnen genieten van dit heerlijk samenzijn met diegenen die waardevol zijn in je leven. De lach, de aanraking, het spel, het kind in jezelf kan wakker worden.

“We kunnen ons innerlijke kind uitnodigen om het heden te betreden en vrij te zijn.”
Thich Nhat Hanh

Geef je op door te mailen naar: info@yogabijsan.nl.
Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers.

Of bel : 06-22487852.

*****************************************************************************************************************************************